Εκδηλώσεις


ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ 
 ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΑΝΑΒΡΥΤΩΝ
Στην κατάμεστη αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου στις 5/2/2018 από μαθητές, εκπαιδευτικούς,γονείς, φίλους του Πρότυπου Σχολείου Αναβρύτων Γυμνασίου – Λυκείου  παρουσιάστηκε το βιβλίο  «Σχολή Αναβρύτων: Κριτικό Οδοιπορικό στο χώρο και το χρόνο», του εκπαιδευτικού του Λυκείου Αναβρύτων και συγγραφέα κου Νικόλαου Α.Ε. Καλοσπύρου.
Ο Σύλλογος Γονέων του Προτύπου Σχολείου Αναβρύτων κατόρθωσε έπειτα από 69 χρόνια λειτουργίας του σχολείου να εκδοθεί για πρώτη φορά η ιστορία του σχολείου σε συνεργασία με το Δήμο Αμαρουσίου.
Για το βιβλίο μίλησαν  ο κ. Θάνος Βερέμης, Καθηγητής Πολιτικής Ιστορίας, Πανεπιστημίου Αθηνών, ο κ. Μιχαήλ Ζ. Κοπιδάκης, Καθηγητής Κλασικής Φιλολογίας, Πανεπιστημίου Αθηνών και ο κ. Νικόλαος Α.Ε. Καλοσπύρος, φιλόλογος συγγραφέας του βιβλίου.
Για το σχολείο μίλησε ο εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ.κ. Κυρίλλου, πατέρας Χρήστος Κυριακόπουλος, που όπως ανέφερε, έχει θητεύσει ως καθηγητής πολλά χρόνια στη Σχολή Αναβρύτων, ενώ ο απόφοιτος της τάξης του ’73 και εκπρόσωπος του Συλλόγου Αποφοίτων Εθνικού Εκπαιδευτηρίου Αναβρύτων κ. Χρήστος Κασιμάτης τοποθετήθηκε με θετικά σχόλια για το βιβλίο. 

Την ευθύνη του συντονισμού της εκδήλωσης είχε η Αντιδήμαρχος Δημοσίων Σχέσεων κα Ρένα Χαλιώτη.
Εκ μέρους του Δήμου Αμαρουσίου παρέστησαν επίσης: ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Σπύρος Σταθούλης, ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος κ. Επαμεινώνδας Γαρδέλης, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΑ κ. Νικόλαος Πέππας και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης, Πέτρος Κόνιαρης και Μιχάλης Παπαδόπουλος.
Εκ μέρους της εκπαιδευτικής κοινότητας την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους:                                      
Ο Πρόεδρος ΕΠΕΣ Λυκείου κ. Γιώργος Πασίαςη Σχολική Σύμβουλος Λυκείου κα Γιωργία Κατσαγάννη, η Σχολική Σύμβουλος Γυμνασίου Μαργαρίτα Καλογρίδου, η Γυμνασιάρχης κα Γεωργία Ρουμπέα, ο Λυκειάρχης κ. Λεωνίδας Μάντζος, καθώς και όλοι οι εκπαιδευτικοί του Γυμνασίου και Λυκείου.


Ο Λόγος της πρόεδρου στην εκδήλωση κας Ελένης Σωτηροπούλου  

Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων των μαθητών του Προτύπου Σχολείου Αναβρύτων (Προτύπου Γυμνασίου  – Προτύπου Γενικού Λυκείου) σας καλωσορίζω και σας ευχαριστώ που παρευρίσκεστε απόψε μαζί μας τιμώντας το σχολείο των Αναβρύτων.
Πρόκειται για ένα σχολείο η λειτουργία του οποίου ξεκινά το 1949 και όλα αυτά τα χρόνια παρέχει υψηλού επιπέδου εκπαιδευτικό έργο.
Για το λόγο αυτό αποτελεί την πρώτη επιλογή πολλών γονέων να εισαχθούν   τα παιδιά τους στα Ανάβρυτα.

Δημοσιεύσεις στον τύπο πιστοποιούν το γεγονός ότι Τα Ανάβρυτα είναι πρώτη επιλογήπάντα με βασικό κριτήριο τον αριθμό των αιτήσεων για τις εισαγωγικές εξετάσεις.
Που οφείλεται όμως το υψηλού επιπέδου εκπαιδευτικό έργο;
Θα μου επιτρέψετε να σας παραθέσω δύο απλούς βασικούς άξονες που απαντούν σε αυτό το ερώτημα:
·        Πρώτον : Σημαντικό ρόλο παίζει το φυσικό περιβάλλον στο οποίο βρίσκονται τα σχολεία. Η μάθηση ταυτίζεται με την ηρεμία και την ανάταση του νου μέσα στο Άλσος Συγγρού.
·        Δεύτερον: Οι εκπαιδευτικοί έχοντας παραδοσιακά μεγάλη εμπειρία και υψηλά προσόντα επιδρούν θετικά και ωθούν τα επιτεύγματα των μαθητών ακριβώς επειδή πρώτοι από όλους θέτουν τους υψηλούς στόχους. Και το αποτέλεσμα αυτού του γεγονότος είναι απλό κανείς να το ανακαλύψει εξαιτίας των υψηλών επιδόσεων των μαθητών σε διαγωνισμούς που συμμετέχουν από τις τάξεις του Γυμνασίου και του Λυκείου έως και για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση πάντα με επιτυχίες σε σχολές υψηλής ζήτησης και με την χαρακτηριστική πανελλήνια πρωτιά του έτους 2017.
Τα Σχολεία των Αναβρύτων με το νόμο 4327/ 15 παρέμειναν Πρότυπα βάση της Ιδρυτική τους πράξης και της αναμφισβήτητης ιστορικότητάς τους.
Δυστυχώς, όλα αυτά τα χρόνια δεν είχε εκδοθεί η ιστορία του σχολείου.
Ο Σύλλογος Γονέων ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ – ΛΥΚΕΙΟΥ ιδρύθηκε  το 1974 και από τότε η πορεία του είναι  συνυφασμένη με την ύπαρξη των σχολείων.
Πάντα λειτουργούσε και λειτουργεί με ουσιαστικό έργο την στήριξη τόσο του σχολείου όσο και του έργου των εκπαιδευτικών για όφελος και προστασία των μαθητών.
Για το λόγο αυτό το Διοικητικό Συμβούλιο που απαρτίζονταν από τους Γιάννη ΚαραμεσούτηΓιώργο ΚουνάνηΠαναγιώτη Κυβέλο , Νατάσα Παπαλοπούλου και Ελένη Σωτηροπούλου αποφάσισε  πέρσι να απευθυνθεί στον εκπαιδευτικό  δρ. Νικόλαο Καλοσπύρο   που είχε ασχοληθεί πρωτύτερα με την μελέτη της ιστορίας των Αναβρύτων και μια σκιαγράφησή της στην ιστοσελίδα του σχολείου ζητώντας του να εμβαθύνει και προχωρήσει σε μία συντεταγμένη λεπτομερή συγγραφή  της.
Ο κύριος Καλοσπύρος αμέσως δέχθηκε την πρόταση  για να μας παραδώσει τελικά τα δικαιώματα της εκ νέου συγγραφής του έργου του προς όφελος της σχολικής κοινότητας.
Τον ευχαριστούμε για την μεγάλη αυτή τιμή που έκανε στον σύλλογο μας.
Πέραν όμως από τον κόπο και τον χρόνο που χρειάστηκε ο συγγραφέας για την εκπόνηση του συγκεκριμένου έργου, στην υλική πραγμάτωσή του, στάθηκε αρωγός και υποστηρικτής ο ίδιος ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γεώργιος Πατούλης, καθώς και η Αντιδήμαρχος Δημοσίων Σχέσεων κα Ρένα Χαλιώτη με τους συνεργάτες της και την κα Μένια Σπαθάρη  Προϊσταμένη του τμήματος Μουσείων και Πινακοθήκης του Δήμου, αλλά και φυσικά όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους που με την ομόφωνα θετική ψήφο τους ενέκριναν την έκδοση του Βιβλίου από το Δήμο Αμαρουσίου με τίτλο Σχολή Αναβρύτων Κριτικό οδοιπορικό στο χώρο και στον χρόνο.
Πρόκειται για ένα χαρακτηριστικό αλλά μικρό δείγμα.... το γεγονός αυτό ως προς την γενικότερη στήριξη του Δήμου στο Σχολείο των Αναβρύτων, το οποίο μάλιστα ο ίδιος ο Δήμαρχος αποκαλεί «Διαμάντι   του Αμαρουσίου» και τον ευχαριστούμε για αυτό.
Η συντονιστική μας ομάδα, λοιπόν, με όλα τα προαναφερθέντα συμβαλλόμενα μέλη, το συγγραφέα, τους εκπροσώπους του δήμου με τον ίδιο τον δήμαρχο και εκπροσώπους του Συλλόγου Γονέων, εμένα την ίδια και την Γραμματέα του Συλλόγου, κυρία  Νατάσα Παπαλοπούλου δημιουργήθηκε ως φυσικό επακόλουθο ανθρώπων που πιστεύουν στην εξέλιξηστην έννοια της παιδείας – η οποία καμιά φορά ξεπερνά τις τάξεις του σχολείου – αλλά κυριότερα με την πίστη στην ομάδα και το γεγονός ότι τα αποτελέσματα σωστών συνεργασιών μπορούν να μεταφραστούν μόνο σε κοινωνικά οφέλη.
Είναι κάτι που πιστεύαμε εξ αρχής και είναι κάτι που μετά από την σημερινή βραδιά έδωσε περιεχόμενο στην συγκεκριμένη ιδέα.Συντονιστική Ομάδα Έκδοσης

Αποφοίτηση Λυκείου 2017


Το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων διοργάνωσε την Παρασκευή 23 Ιουνίου 2017 στο Civitel Olympic Hotel
     εκδήλωση για τον αποχαιρετισμό των μαθητών της Γ΄Λυκείου του σχολικού έτους 2016/2017.
Τίμησαν με την παρουσία τους ο Διευθυντής δρ. Μανουήλ Κιουλάφας και ο Σύλλογος Καθηγητών του Λυκείου.
Παραβρέθηκαν ο Σύλλογος Αποφοίτων του Εθνικού Εκπαιδευτηρίου, ο Σύνδεσμος Αποφοίτων, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ.Γιώργος Πατούλης η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αθλητισμού κα Ρένα Χαλιώτη και o Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης Πατέρας Ιωακείμεκ, εκ μέρους του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ.κ. Κυρίλλου.
Ήταν μια όμορφη βραδιά όπου όλοι διασκέδασαν  και πέρασαν καλά.

Ο Σύλλογος, τηρώντας την παράδοση, απένειμε αναμνηστικές πλακέτες στους μαθητές που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση.Φωτογραφίες από την εκδήλωση
ΧΟΡΟΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ 2017

Το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Προτύπου Σχολείου Αναβρύτων (Γυμνασίου-Λυκείου) διοργάνωσε, σε συνεργασία με το 15μελες του Γυμνασίου, Αποκριάτικο Χορό και προσκάλεσε όλους τους μαθητές και μαθήτριες του Γυμνασίου Αναβρύτων να διασκεδάσουν με μουσική και χορό, γιορτάζοντας τις Αποκριές. Όσοι επιθυμούσαν ντύθηκαν με αποκριάτικες στολές και  δόθηκαν βραβεία στις 10 καλύτερες. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να διασκεδάσουν με μουσική και χορό και να καλλιεργήσουν καλές σχέσεις  μεταξύ τους.  Η είσοδος ήταν ελεύθερη για όλους τους μαθητές.

Ο χορός πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2017,  στο Τολ, αίθουσα εκδηλώσεων του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού Ελληνικής Κεραμικής του Δήμου Αμαρουσίου. 
Ευχαριστούμε για την στήριξη της εκδήλωσής μας.
Το Δήμαρχο Αμαρουσίου Κο Γιώργο Πατούλη και την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού και Αθλητισμού Κα Ρένα Χαλιώτη  Munchy`s                                                                                         super Market Σκλαβενίτης


Φωτογραφίες από την εκδήλωση
Αποφοίτηση Λυκείου 2016

Το ΔΣ του Συλλόγου διοργάνωσε την τελετή αποφοίτησης για να αποχαιρετήσει τους μαθητές της Γ Λυκείου την Παρασκευή 10/6/2016 στην κεντρική αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου Αμαρουσίου.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Δήμου Αμαρουσίου.
Αποχαιρετιστήριο λόγο επιβράβευσης των μαθητών για τις προσπάθειες τους απηύθυνε η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων Ελένη Σωτηροπούλου Κωνσταντίνου και ο Διευθυντής του Πρότυπου ΓΕΛ Αναβρύτων Δρ. Μανουήλ Κιουλάφας. 
Εκ μέρους των αποφοίτων μίλησαν ο Ταμίας του Συλλόγου Εθνικού Εκπαιδευτήριου Αναβρύτων Χρήστος Κασιμάτης και ο Πρόεδρος του ΣΥΝΑΠτΑ Δημήτρης Λέλης.
Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης συνεχάρη τελειόφοιτους μαθητές, δίνοντάς τους τις θερμότερες ευχές του για «κάθε επιτυχία» στα επόμενα βήματα για περαιτέρω μάθηση  και  επαγγελματική εξειδίκευση. Παράλληλα συνεχάρη τους γονείς και τους καθηγητές  για το αμέριστο ενδιαφέρον και την υποστήριξη που προσέφεραν στα παιδιά όλα τα μαθητικά χρόνια.
Αναφερόμενος στο Σχολείο των Αναβρύτων το χαρακτήρισε «στολίδι» για την πόλη, εκφράζοντας την ικανοποίησή του που βρίσκεται στα διοικητικά όρια του Δήμου, ενώ τόνισε ότι αποτελεί προτεραιότητα η σωστή λειτουργία των σχολείων της πόλης και σε αυτό τόσο ο ίδιος, όσο και οι υπηρεσίες του Δήμου συμβάλουν με όλες τους τις δυνάμεις. 
Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε επίσης ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης Πατέρας Ιωακείμεκ, εκ μέρους του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ.κ. Κυρίλλου.
Από την πλευρά των τελειόφοιτων μίλησαν: Ο Σπήλιος Φλώρος, εκπρόσωπος των μαθητών, ο Ιάσων Μηλιώνης, σημαιοφόρος με διακρίσεις σε εθνικούς και διεθνείς διαγωνισμούς και η Μυρτώ Πάτση, στην πρώτη βαθμολογική τριάδα και Βαλκανιονίκης σε άλμα εις τριπλούν.
Ακολούθησε η απονομή των ενθυμίων αποφοίτησης στους μαθητές από τον υποδιευθυντή και τους καθηγητές τους,  ενώ την εκδήλωση διάνθισε μουσικά  με όμορφα τραγούδια η 6μελής ορχήστρα των τελειόφοιτων, που παρέσυρε τους παριστάμενους να τραγουδήσουν με κέφι  μαζί τους, την ορχήστρα διεύθυνε ο κος Μποτσάκος καθηγητής του σχολείου.
Στην τελετή παραβρέθηκαν επίσης η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αθλητισμού Ρένα Χαλιώτη και ο Πρόεδρος του Επιστημονικού Εποπτικού Συμβουλίου (ΕΠΕΣ) Γεώργιος Πασιάς, Διδάκτωρ Καθηγητής της Φιλοσοφικής Σχολής ΕΚΠΑ.
Η τελετή ολοκληρώθηκε με δεξίωση στον κήπο του Δημαρχείου.

Η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων
Ελένη Σωτηροπούλου - Κωνσταντίνου

Ο Διευθυντής του Πρότυπου ΓΕΛ
Δρ. Μανουήλ Κιουλάφας

Μαθητές με τον Δήμαρχο Αμαρουσίου κο Γιώργο Πατούλη

Μαθητές με αναμνηστικές πλακέτες

Αντιπρόεδρος ΔΣΝατάσα Παπαλοπούλου

Το ΔΣ Του Συλλόγου Γονέων
Πρόεδρος Ελένη Σωτηροπούλου
Αντιπρόεδρος Νατάσα Παπαλοπούλου
Γραμματέας Αρετή Κονταρίνη
Ταμίας Παναγιώτης Κυβέλος
Μέλη Γιάννης Καραμεσούτης - Γιώργος Κουνάνης
ΧΟΡΟΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ 2015


Το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων διοργάνωσε Χριστουγεννιάτικο χορό με το 15/μελες του Γυμνασίου.
Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να διασκεδάσουν με μουσική και χορό και να καλλιεργήσουν καλές σχέσεις  μεταξύ τους.  Η είσοδος ήταν ελεύθερη για όλους τους μαθητές.
Ο χορός πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015, και ώρα 8:00 μ.μ   στο Τολ, αίθουσα εκδηλώσεων του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού Ελληνικής Κεραμικής του Δήμου Αμαρουσίου. 


Ευχαριστούμε την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού και Αθλητισμού Κα Ρένα Χαλιώτη για την στήριξη της εκδήλωσής μας.


Φωτογραφίες από την εκδήλωση


Αποφοίτηση Λυκείου 2015

 Το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων διοργάνωσε την Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015 στο Κτήμα Αλεξανδράτου
     εκδήλωση για τον αποχαιρετισμό των μαθητών της Γ΄Λυκείου του σχολικού έτους 2014/2015.
Τίμησαν με την παρουσία τους ο Διευθυντής δρ. Μανουήλ Κιουλάφας και ο Σύλλογος Καθηγητών του Λυκείου.
Παραβρέθηκαν ο Σύλλογος Αποφοίτων του Εθνικού Εκπαιδευτηρίου, ο Σύνδεσμος Αποφοίτων, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ.Γιώργος Πατούλης η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αθλητισμού κα Ρένα Χαλιώτη και εκπρόσωπος της Μητρόπολης Κηφισίας Αμαρουσίου  και Ωρωπού ο Αιδεσιμότατος Κυριακόπουλος. 
Ήταν μια όμορφη βραδιά όπου όλοι διασκέδασαν  και πέρασαν καλά.

Ο Σύλλογος, τηρώντας την παράδοση, απένειμε αναμνηστικές πλακέτες στους μαθητές που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση.

Το ΔΣ του Συλλόγου ευχαριστεί όλους όσους παραβρέθηκαν στην εκδήλωση αυτή.
Φωτογραφίες από την εκδήλωση

 Η Πρόεδρος του Συλλόγου Ν. Παπαλοπούλου-Φωτιάδου


Η Αντιπρόεδρος Ε.Σωτηροπούλου-Κωνσταντίνου
 τα Μέλη Γ. Καραμεσούτης και Γ.Κουνάνης

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ.Γ.Πατούλης 

Το ΔΣ του Συλλόγου


Αποφοίτηση Λυκείου 2014


 Το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων διοργάνωσε την Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014 στο Ya Café - Restaurant- Lounge Bar
     εκδήλωση για τον αποχαιρετισμό των μαθητών της Γ΄Λυκείου του σχολικού έτους 2013/2014.
Τίμησαν με την παρουσία τους  ο Σύλλογος Αποφοίτων, η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Καθηγητών του Λυκείου μας, o πρόεδρος του ΕΠΕΣ, και οι  γονείς τους.
Ήταν μια όμορφη βραδιά όπου όλοι διασκέδασαν  και πέρασαν καλά.

Ο Σύλλογος, τηρώντας την παράδοση, απένειμε αναμνηστικές πλακέτες στους μαθητές που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση.

Επίσης, δόθηκε τιμητική πλακέτα, στην κα. Μαρία Μεντέ, για τις υπηρεσίες της ως επιστάτρια του Λυκείου,
 η οποία συνταξιοδοτήθηκε στα μέσα της σχολικής χρονιάς.
Το ΔΣ του Συλλόγου ευχαριστεί όλους όσους παραβρέθηκαν στην εκδήλωση αυτή.
Φωτογραφίες από την εκδήλωσηΟ Πρόεδρος του Συλλόγου Μ.Παλληκαράς,
 η Γ.Γ Ν.Παπαλοπούλου, η Αντιπρόεδρος Ε.Σωτηροπούλου και οι τελειόφοιτοι μαθητές.Μαθητές παραλαμβάνουν την τιμητική πλακέτα

ΔΣ του Συλλόγου Γονέων

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Μ.Παλληκαράς με την κα Μ.Μεντέ


Η Πρόεδρος του 15/μελους  Χαρούλα Κάπου

ΧΟΡΟΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ 2014


Το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων για να καλλιεργήσει  καλές σχέσεις και συνεργασίες μεταξύ των  μαθητών μας,  διοργάνωσε τον ετήσιο χορό  για τους μαθητές του Γυμνασίου των Αναβρύτων.
Ο χορός πραγματοποιήθηκε στις 08 Φεβρουαρίου 2014, ημέρα Σάββατο και ώρα 8:30 μ.μ στο Κέντρο Τέχνης Και Πολιτισμού του Δήμου Αμαρουσίου, Βασ. Σοφίας 85.
Πριν το τέλος του χορού, έγινε η κλήρωση για τη λαχειοφόρο αγορά  για μια τριήμερη εκδρομή στο Eretria Village 4* για δύο άτομα. Το λαχνό κέρδισε ο Μανώλης Δρακάκης (Β2).
Το ΔΣ του Συλλόγου ευχαριστεί:
 το Δήμο Αμαρουσίου για την ευγενική προσφορά της αίθουσας του Κέντρου Τέχνης Και Πολιτισμού.

τα Σούπερ Μάρκετ Σκλαβενίτης  

Φωτογραφίες από την εκδήλωση


Το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων
                                     
                                                                           

 Αποφοίτηση Λυκείου 2013

Το Σάββατο 8 Ιουνίου 2013 στο Ya Café - Restaurant- Lounge Bar πραγματοποιήθηκε  η καθιερωμένη γιορτή αποφοίτησης και αποχαιρετισμού των μαθητών  της Γ΄ Λυκείου.
 Το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων διοργάνωσε για μια ακόμη χρονιά  την εκδήλωση,
την οποία τίμησαν με την παρουσία τους  ο Σύλλογος Αποφοίτων, η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Καθηγητών του Λυκείου μας, η Διευθύντρια του Γυμνασίου μας, η εκπρόσωπος του ΕΠΕΣ, οι  μαθητές και οι γονείς τους.
 Σε μια ευχάριστη ατμόσφαιρα οι μαθητές μοιράστηκαν με τους καθηγητές τους και τους γονείς τους το τέλος της μαθητικής τους ζωής, που θα θυμούνται πάντα με νοσταλγία.
Ο Σύλλογος, τηρώντας την παράδοση, απένειμε αναμνηστικές πλακέτες στους μαθητές που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση.

Επίσης, δόθηκαν τιμητικές πλακέτες:
  • Στον κ. Νικόλαο Παπαευστρατίου, πρώην Διευθυντή του Λυκείου, για το έργο που προσέφερε στο σχολείο.
  • Στον κ. Αργύρη Νταμπανλή και στην κ. Ιωάννα Κούλη  για την προσφορά τους στο Σύλλογο Γονέων.
Το ΔΣ του Συλλόγου ευχαριστεί όλους όσους παραβρέθηκαν στην εκδήλωση αυτή.Φωτογραφίες από την εκδήλωση
ΧΟΡΟΣ  ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ 2013   Το  Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013 στο Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού του Δήμου Αμαρουσίου,
πραγματοποιήθηκε ο χορός του Γυμνασίου, 


που διοργανώθηκε από το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων 
σε συνεργασία με το 15μελες Μαθητικό Συμβούλιο του Γυμνασίου. 

Το κέφι και ο χορός κυριάρχησαν τα παιδιά διασκέδασαν και πέρασαν όμορφα.


Οι φωτογραφίες αποτυπώνουν την ευχάριστη αυτή βραδιά.